Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Január 18. Csütörtök - Piroska
Hirdetés

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

1.    BEVEZETÉS 

A Maculatura Professzorok Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő) tevékenysége során fokozottan ügyel a személyes adatok védelmére, a kötelező jogi rendelkezések betartására, a biztonságos és tisztességes adatkezelésre. 

 

Az Adatkezelő adatai: 

Cégnév: Marketing Professzorok Kft.
Cégjegyzékszám: 13-09-187519
Székhely: 2100 Gödöllő, Kossuth Lajos utca 13. 3. em. 41. 
Adószám: 25964008­2­13

NAIH adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH - 134882/2017

 

Az Adatkezelő a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat minden esetben a hatályos magyar és európai jogszabályoknak és etikai elvárásoknak eleget téve kezeli, minden esetben megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek a megfelelő biztonságos adatkezeléshez szükségesek. 

A jelen szabályzat a következő hatályos jogszabályok alapján került kialakításra: 

  • 1995. évi CXIX. tv. a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről 
  • 2001. évi CVIII. tv. az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 
  • 2008. évi XLVIII. tv. a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól 
  • 2011. évi CXII törvény az információs önrendelkezési jogról és az infoszabadságról 
  • 2016/679/EU Rendelet (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK Rendelet hatályon kívül helyezéséről

Az Adatkezelő vállalja a Jelen szabályzat egyoldalú betartását és kéri, hogy ügyfelei is fogadják el a szabályzat rendelkezéseit. Az adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy az adatvédelmi szabályzatot megváltoztassa, ez esetben a módosított szabályzatot nyilvánosan közzéteszi. 

 

2.    ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK 

Szabályzatunkban az adatvédelmi szakkifejezések a következő jelentéssel bírnak:
 
Személyes adat:
bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyre- állítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet. 

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adat - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.

Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatának kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adat törlését kéri. Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (bele- értve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az Adatfeldolgozóval végrehajtatja.

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adaton végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adat további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy kép- felvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők rögzítése. 

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele. 

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele. 

Adattörlés: az adat felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállítása többé nem lehetséges. 

Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából. 

Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából. 

Adatmegsemmisítés: az adatot tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése. 

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a mű- veletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adaton végzik. 

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - adatok feldolgozását végzi. 

Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége. 

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval. 

EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez. 

Harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam. 

Adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

 

3.    ADATKEZELÉSI ALEPELVEK 

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben ésideig. A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

 

Személyes adat az országból – az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül – harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzá- járult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Kötelező adatkezelés esetén az adatkezelés célját és feltételeit, a kezelendő adatok körét és megismerhetőségét, az adatkezelés időtartamát, valamint az adatkezelő személyét az adatkezelést elrendelő törvény vagy ön- kormányzati rendelet határozza meg. Törvény közérdekből – az adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.

 

Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében. Az érintett kérelmére indult eljárásban a szükséges adatainak kezeléséhez való hozzájárulását vélelmezni kell. Erre a tényre az érintett figyelmét fel kell hívni. Az érintett a hozzájárulását az Adatkezelővel írásban kötött szerződés keretében is megadhatja a szerződésben foglaltak teljesítése céljából. Ebben az esetben a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbítását, adatfeldolgozó igénybevételét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez. A személyes adatok védelméhez fűződő jogot és az érintett személyiségi jogait – ha törvény kivételt nem tesz – az adatkezeléshez fűződő más érdekek, ideértve a közérdekű adatok nyilvánosságát is, nem sérthetik. 

 

4.    AZ ADATKEZELÉS ALAPJAI 

Az Adatkezelő a tevékenységei során a személyes adatok kezelése minden esetben törvényen vagy önkéntes hozzájáruláson alapul. Egyes esetekben az adatkezelés, hozzájárulás hiányában egyéb jogalapon vagy a rendelet 6. cikkén nyugszik. Az Adatkezelő további Adatfeldolgozók közreműködését nem veszi igénybe.

 

A weblap látogatóinak adatai 

Az Adatkezelő az általa üzemeltetett weboldalak látogatásakor sem a felhasználó IP címét, sem más személyes adatot nem rögzít. Az Adatkezelő által üzemeltetett weboldalak html kódja webanalitikai mérések céljából független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmazhat. A mérés kiterjed a konverziók követésére is. A webanalitikai szolgáltató személyes adatokat nem, csak a böngészéssel kapcsolatos, az egyes egyének beazonosítására nem alkalmas adatokat kezel. Jelenleg a webanalitikai szolgáltatásokat a Google Inc. végzi (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043), a Google Analytics szolgáltatás keretében. 

 

Az Adatkezelő a Facebook és a Google AdWords hirdetési rendszerein keresztül ún. remarketing hirdetéseket futtat. Ezek a szolgáltatók cookie-k, webes jelzők és hasonló technológiák használatával gyűjthetnek vagy kaphatnak adatokat az Adatkezelő weboldaláról és egyéb internetes helyekről. 

 

Ezeknek az adatoknak a felhasználásával mérési szolgáltatásokat nyújtanak, illetve hirdetéseket tesznek célzottá. Az így célzott hirdetések a Facebook és a Google partnerhálózatában szereplő további weboldalakon jelenhetnek meg. A remarketing listák a látogató személyes adatait nem tartalmazzák, személyazonosításra nem alkalmasak. 

 

A cookie-k használatát a felhasználó saját számítógépéről törölni tudja, illetve a böngészőjében eleve megtilthatja alkalmazásukat. Ezek a lehetőségek böngészőtől függően, de jellemzően a Beállítások / Adatvédelem menüpontban tehetők meg. 
További információ a Google és a Facebok adatvédelmi irányelveiről az alábbi elérhetőségeken olvasható: http://www.google.com/privacy.html és https://www.facebook.com/about/privacy/ 

 

Hírlevél 

Az Adatkezelő az általa üzemeltetett honlapok hírleveleire való feliratkozóknak általában havonta, de naponta legfeljebb egy alkalommal újdonságokat, híreket és ajánlatokat tartalmazó online hírleveleket kézbesít. 

A hírlevélre való feliratkozáshoz a név és e-mail cím megadása kötelező, ami elengedhetetlen az üzenetek kézbesítéséhez. Az adatokat mindaddig kezeljük, ameddig azok törlését az érintett nem kéri. 

A leiratkozás lehetőségét minden hírlevélben egy közvetlen link biztosítja.
A megadott személyes adatok valódiságáért a felhasználó felel. 
A hírlevéllel kapcsolatos adatkezelés a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz bejelentésre került.
A megadott adatokat harmadik fél számára nem adjuk ki, hírlevelet és egyéb e-dm levelet nem küldünk a megadott címekre előzetes beleegyezés nélkül.

 

5.    AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA 

A weboldal üzemeltetője

Cégnév: Maculatura Professzorok Kft.
Cégjegyzékszám: 13-09-187519
Székhely: 2100 Gödöllő, Kossuth Lajos utca 13. 3. em. 41. 
Adószám: 25964008­2­13.

 

Hírlevélküldés részletei

A hírlevélküldés a Maculatura Professzorok Kft. szervereiről történik, melyeket a Deninet Kft (1188 Budapest, Bercsényi u 79/b. Cégjegyzékszám 01-09-730805 Adószám 13350910-2-43) tárolja és végzi annak karbantartását.

 

Az Adatkezelő az adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Az Adatkezelő a szerver üzemeltetőivel együtt olyan technikai, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatok biztonságáról, ami az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt. 

 

6.    AZ ÉRINTETTEK JOGAI 

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését a hírlevelek láblécében található linken vagy a Adatkezelő bármelyik elérhetőségén. Az érintett kérelmére a Adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában, ingyenesen megadni a tájékoztatást. A valóságnak meg nem felelő személyes adatot az Adatkezelő helyesbíteni köteles. A személyes adatot az Adatkezelő törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható - feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, ha az adatkezelés célja megszűnt, az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, vagy azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte. 

 

A helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti. Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el, a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi. 

 

Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő köteles az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetni és az adatokat zárolni, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. 

 

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz vagy az adatvédelmi hatósághoz fordulhat. 

 

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a következő elérhetőségeken lehet élni: 

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. 
Telefon: 06-1-391-1400 
Fax: 06-1-391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 
Weboldal: naih.hu 


Ossza meg!

Vissza: Főoldal
címkék:

Túrós pogácsa receptje

Túrós pogácsa recept

Fél óra alatt készre süthető, isteni finom és még cukorbeteg emberek is fogyaszthatják ezt a túrós pogácsát! Egy gyors, egyszerű, ám annál ízletesebb recept!

Diabetikus bejgli recept karácsonyra

Diabetikus bejgli diós töltelékkel

Ezt a diabetikus diós bejglit még cukorbeteg emberek is fogyaszthatják, hiszen ha már egész évben vigyáztunk mit együnk, legalább karácsonykor ne kelljen nélkülözni :) 

Tetszik a megújult, mobilon is elérhető honlap design?

Padlizsánpástétom

Padlizsánpástétom

Elkészítés: A megmosott padlizsánokat süssük 40-50 percig közepesen meleg sütőben. Ha kihűlt, bőrét lehúzzuk, félbevágjuk-ha öreg, a magját kikaparjuk- ,és felkocckázzuk. Az olajat egy vastag fenekű serpenyőben megforrósítjuk, hozzátesszük a chilit, a mustármagot, a...

Diabetikus mézeskalács receptje

Diabetikus mézeskalács

Ha szeretnéd cukor nélkül is élvezni a karácsonyt és nem szeretnél lemaradni a finomságokról, akkor készítsd el ezt a diabetikus mézeskalácsot! Isteni recept!

Almagombóc receptje cukorbetegeknek

Almagombóc recept

Almagombóc receptje cukorbeteg emberek részére is, ha különleges édességre vágysz büntetlenül! Ebből isteni finom karácsonyi desszert lesz, garantálom ;)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a ...

Chai tea készítése házilag

Készíts otthon egy szuper gyulladáscsökkentő teát, a chai teát!

Hallottál már a chai teáról? Igazi varázsszernek tartják, mert olyan összetevőkből készül, ami remek gyulladáscsökkentő, vércukorszint szabályzó és javítja az emésztést is!

Intő jelek, hogy sok cukrot vittél szervezetedbe

8 intő jel, hogy túl sok cukrot viszel szervezetedbe

Ha ezeket az intő jeleket észleled magadon, akkor már biztos lehetsz, hogy túl sok cukrot vittél szervezetedbe és vigyáznod kell, mert hamarosan gondod lesz belőle!

Hirdetés
Egy 88 éves nő táncával megszégyeníti a fiatalokat!

Egy 88 éves nő táncával megszégyeníti a fiatalokat!

Jean Veloz már 88 éves elmúlt, de még mindig fiatalokat megszégyenítő módon táncol! Már az 1940-es években Hollywood-i fimekben táncolt, és a zene és tánc iránti szeretete ilyen hihetetlenül jó formában tartja őt! Jegyezzük meg jól ezt a videót, mert így, azaz boldogan és...

Hirdetés

Kedves Anikó! Fogyás eléréséhez 2 fontos dolgot kell kiemelnem, a gyakori kis étkezéseket és mozgást. Akkor kezdődik...

Cukorbetegség tünetei, amelyeket nehéz felismerni

5 tünete a cukorbetegségnek, amit nehéz felismerni

Sokan tisztában vagyunk a cukorbetegség gyakori tüneteivel, viszont van 5 olyan, amit nehéz felismerni, azonban megelőzhetnénk velük a betegség kialakulását!

Hirdetés
Legjobb ételek cukorbetegeknek

20 legjobb étel cukorbetegeknek

Összegyűjtöttük a 20 legjobb étel cukorbetegek számára, amiket fogyasztva kutatások igazolták, hogy fokozhatod szervezeted vércukorszint-szabályozó képességét.

DR. FÖVÉNYI JÓZSEF

Cím: 1076 Budapest, Péterfy Sándor utca 8-20.
Weblap: diabetesonline.hu

Mit együnk az alacsonyabb vércukorszintért?

Mit együnk az alacsonyabb vércukorszintért?

Emberek milliói élnek diabétesszel vagy az azt megelőző állapottal, a prediabétesszel. A jó hír az, hogy egészséges étkezéssel csökkenteni lehet a vércukorszintet és megelőzhetjük vagy késleltethetjük a diagnózist. Íme három ígéretes megközelítés, hogy minimalizáljuk a cukorbetegség kockázatát.

Mítosz, tévhit a cukorbetegséggel kapcsolatban

7 cukorbetegség mítosz, amiket nem szabadna elhinned

Naponta 5000 új cukorbeteget diagnosztizálnak szerte a világban, de hiába, hogy ilyen elterjedt betegség, még most is számos tévhit van a cukorbetegséggel kapcsolatban