Blog

Cukorbeteg blog

Utolsó bejegyzés: 2014-06-29 19:03:00

Lantos József blogja

Lantos József blogja

Utolsó bejegyzés: 2014-04-30 11:54:00

Magyar Tamara blogja

Magyar Tamara blogja

Utolsó bejegyzés: 2013-03-29 02:50:00
Kelemen Gyöngyvér blogja

Kelemen Gyöngyvér blogja

Kelemen Gyöngyvér blogja

Utolsó bejegyzés: 2013-03-14 12:33:00

fedra naplója

ez meg az... az élet finomságai...

Utolsó bejegyzés: 2013-02-03 22:24:00

Deny Deny blogja

Deny Deny blogja

Utolsó bejegyzés: 2012-10-02 22:17:00
Édes élet, némi keserűséggel

Édes élet, némi keserűséggel

Nagykorúságom után pár hónappal lettem cukorbeteg, kis életem apró szösszenetei.

Utolsó bejegyzés: 2012-09-03 13:40:00
seresjdibetes2allapoti tapsztalataim

seresjdibetes2allapoti tapsztalataim

Tapasztalataim megosztás 14 év távlatából!amióta kialakult a 2.tipusu cukorbetegségem!

Utolsó bejegyzés: 2012-03-13 19:56:00

Fazekas Zoltán blogja

Fazekas Zoltán blogja

Utolsó bejegyzés: 2011-12-27 16:44:00
Tapasztalataim

Tapasztalataim

Sziasztok! Több mint egy éve derült ki, hogy 1-es típusú diabéteszem van. Ezt megtudni 28 évesen borzasztó érzés volt. Persze ilyenkor jönnek a dumák, hogy ez ma már szinte népbetegség, ezzel együtt lehet élni könnyedén. Akik ezeket a jótanácsokat osztogatják, csak 1 hónapra cserélnének velünk. Akkor nem beszélnének ilyen könnyedén... A tapasztalataimat szeretném megosztani mindenkivel...

Utolsó bejegyzés: 2011-12-09 20:03:00
Egészséges élet kezdete egy betegséggel

Egészséges élet kezdete egy betegséggel

PCOS tüneteim és cukorbetegségem története. Talán segít másnak is, hogy tudja, nincs egyedül.

Kommentek

Mismenyus | 2008-07-30 11:44 Válasz erre

A férjem most lett cukorbeteg és nagyon édesszájú, egyenlőre még bírja édesség nélkül. vettünk dabetikus édességet, de szőlőcukor van bennük, ami ugyan olyan hatásúő mint a rendes cukor csak lassabban bontja le a szervezet, van tippetek, hogy esetleg mit lehetne enni?

nyuszifül | 2008-07-28 21:12 bdpress (2008-07-22 20:44 ) részére Válasz erre

Szia!Olvastam a fórumon az írásod. Igazából ez a cukidiéta érdekelne. Nem tudod, hol lehet erről részletesen olvasni. Én két éve vagyok 1-es típusú cukorbeteg, és egy ideje elkezdtem hízni, pedig a diétára is nagyon odafigyelek. Ha gondolod írj mailen: ehajni81@freemail.hu; vagy MSN-en ehajni@t-online.hu-n. Elpre is köszi.

kind | 2008-07-26 15:32 babamacko (2008-07-16 19:20 ) részére Válasz erre

Szia! Én diabetológiában dolgozó szakember vagyok, és elég érdekesnek tartom, hogy 1-es típusú cukorbeteget mix készítményre állítsanak be,azt pedig méginkább,hogy Mixtard 30-ra, mert ezt az inzulint már kivonták a forgalomból! Ha 1-es típusú cukorbeteg vagy, akkor a legjobb kezelés az úgynevezett intenzifikált inzulinkezelés lenne, ami napi 4x-i szúrást jelent.Nem kell félni tőle! Ha már kétszer szúrtál, nem fog gondot okozni a négy sem, de ez a fajta kezelés követi a legjobban a szervezetünk élettani működését. Ha kérdésed van kérdezz nyugodtan, segítek.

bdpress | 2008-07-25 20:08 Ágica (2008-07-24 11:00 ) részére Válasz erre

Az, hogy az éhomi cukor 8-9 közt van, van még egy lehetőség is,de ezt csak vérés vizelet vizsgálat mutatja ki, nem gyakori, de sokat érint. Ez pedig az ha nem megas a cukrod, tehát a veseküszöb alatt van, ami Nálad 9vc még, de pl éjjeli éhezés miatt zsírból a szervezet cukrot "gyárt" ennek mellékterméke az aceton, ez kimutatható a vizeletben.Tehát, hogy normálisan lehesen a tényeket megállapítani.Ez legalább napi 8 pontos vc vzsgálattal mutatható ki biztonságosan.A gyógyszer kezelés egyik nagyon vacak mellékhatása, hogy akkumulálódhat egyes fajtája a szervezetben, és váratlan időben okozhat vc csökkenést, ami kiválthat Somogyi hatást, ami reggel emelheti a vc eredményt, és nem adag emeléssel kell kezelni hanem éppen csökkentéssel, ez igaz az inzulinosokra is. Ez állandó probléma orvosi körben is, de nehz követni, csak maga beteg tudja eredményesen magának ezt kikísérletezni ne forduljon elő.Több hónap esetleg év mire ezeben profi leszel és biztonságosan uralkodsz a betegség felett, de még akkor is okoz bozony meglepetéseket, elég egy jó front, egy vírus, egy nátha stb, felboríthat mindent, ha nem intenzifikált kezelést alkalmaz valaki.Sok sikert, majd találkozgatunk még!!!! Dániel

Ágica | 2008-07-24 11:00 Válasz erre

Szasztok!Látom milyen jo kis csapatba csőppentem be. Sajnos én is erre a sorsra jutottam,igaz nem inzulinos vagyok de cukros.Most nemrég diagnosztizálták,ezért ujbetegként vagyok itt jelen köztetek.Magát a betegséget és a velejárokat naggyából ismerem,mivel a volt férjem is inzulinos volt.Ő már sajnos nincsköztünk,de nem csak ,ez a betegség miatt,hanem voltak más problémái is.De ennek már 10-éve,azota sokat fejlődőtt az orvostudomány és másfajta kezelések kerültek elötérbe.Ezért is jelentkeztem ide hogy mások tapasztalatát meg hallgatva tanuljak belöle,és talán én is tudok valakin segiteni.Nekem nagyon nehéz lesz az édességről lemondani,dehát mittehetek,inkább nem eszem édességet mint hogy ne gyogyuljak meg,vagyis tartani tudjam az állapotomat.Én egy 55éves nő vagyok és most lettem cukros,főleg az éh-mi nagy 8,2.Az orvosom azt mondta hogy ez vaszélyes,de probáljuk meg diétával hátha helyre áll. üdv ágica

bdpress | 2008-07-22 20:44 Sütőné Marcsi (2008-07-21 22:30 ) részére Válasz erre

Kedves Marcsi! Én is kijártam ezt az "iskolát", ma már nem érdekel hol mikor adom be, akár étterem az asztalnál vagy legyen más hely, nem érdekelnek ki mit gondol, az én egészségem az első nem a más emberek véleménye.Én is járok mindenhova, aki begubózik saját magától vonja meg az életet.Gratulálok családodhoz, legalább van életcélod akikért érdemes és kell is nagyon sokáig élni-élned-Üdv, Dániel egy idézet:“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)

Sütőné Marcsi | 2008-07-21 22:30 bdpress (2008-07-18 21:04 ) részére Válasz erre

Kedves Dániel! Köszönöm hogy a 30 év (sajnos)tapasztalatát megosztod velem. Azaz igazság, hogy nagyon jó diabetológusom van, de sokszor egy sorstárssal akinek hasonlóak a problémái szívesebben megosztja az ember a dolgokat. A szakrendelésen nem minden alkalommal kerül szóba hogy a betegnek lelke is van, nem csak egy eset. Pedig tudom, hogy figyel rám és mindenben segíteni próbál, de én is próbálom leplezni a dolgokat, vagyis kiegyensúlyozottnak mutatkozni. Elmesélek egy történetet, ami számomra nagyon meglepő és tanúságos volt, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztába ezzel a betegséggel pedig korunk népbetegségének nevezik. Lányaim NB/I-es sportolók.( A betegségem kialakulása után nem igen mertem elmenni mérkőzésikre, addig nem igen mulaszttam el egyet sem)Unszolásukra elmentem. Következett az inzulin adás ideje. Már mindenki a mérkőzést nézte, elvonultam a mosdóba és beadtam az inzulin adagomat. Közben sajnos bejött egy hölgy és közölte, hogy rohadt narkós vagyok. Teljesen ledöbbentem. Közöltem vele, hogy inzulinos cukorbeteg vagyok és ez nekem nagyon fontos. Elnézést kért ugyan, de megjegyezte, hogy ő nem tudna így élni. Mondtam neki, hogy remélem soha nem kell neki ezzel együtt élni. Ekkor döntöttem (lányaim és férjem unszolására)hogy minden hová megyek és nem gubózok be ez a világ az enyém is és jogom van úgy élni ahogy a betegségem előtt, vidáman, jókedvűen. Ettől kezdve járok mérkőzésekre, kirándulni, étterembe, színházba és nem érdekel ki mit mond.

Sütőné Marcsi | 2008-07-21 21:54 misamaci (2008-07-16 22:59 ) részére Válasz erre

Szia Misa! Köszönöm a tanácsot. Sajnos nem vagyok veszekedős típus és sajnos sokszor magamat sem igazán tudom megvédeni, ha bántanak. De megfogom próbálni, hogy nem fogom ,hagyni magam felmérgelni. Tanulnom kell ezt az új helyzetet.

bdpress | 2008-07-18 21:04 Sütőné Marcsi (2008-07-16 22:06 ) részére Válasz erre

Kedves Marcsi, az idegesség főleg ellensége az anyagcsere zavarának, mert mi úgy vagyunk összepakolva, hogy minden mindennel összefügg. Értem ezalatt a belső elválasztású hormonok, az idegrendszer szövevényes összefüggő rendszere, amihez tartozik az is amikor felcsesszük magunkat, ez végigsöpör a szervezeten, tulajdonképpn egy védekező mechanizmus is beindul ilyenkor, a szervezet a májraktárból szabadít fel culrot, hiába vagyunk csurig vele, mivel "mi" kézi vezérlésen vagyunk ebben nem automatába mint egészségesek, tehát ez is oka az emelkedésnek. Arra is figyelj, nem mindegy milyen tipusú megemelkedést kell kompenzálnod inzulinnal. Ha étel fogyasztás miatt a szokásos mennyiséget adod, az sokszor jó ha sikerül, de ha pl éjeli leszaladt tehát hipo miatt megemelkedett(Somogyi hatás)vc.szintet kb 30 % többlet inzulinnal tudod csak kompenzálni. Ajánlanák egy enyhe nyugtató szedését, vannak már jó tipusok, nem kell tartani a rászokástól, de segít. Az életedet értékeld át, nem biztos, hogy azok a legfontosabb dolgok amiket annak vélsz, és örülj az apró kis sikereknekis, legyél optimista, ne csüggedj el. A szervezeted regenerálódik, a vérrendszered, nyirokrendszered tisztító kúrával szabadítsd meg a mérgektől, igyál rendszeresen sok folyadékot,érendszeredre szedjél aszpirin protektet, az segít, nem bánt semmidet, bélben oldódó bevont tabletta.A vérnyomás és cukorszintünk erősen összefügg. Akinek alapból magas és szed rá valamit, annak főleg.Ha hipo közelében érünk azért emelkedik, ha már a veseküszöb felett van vc. akor meg azért.Törekedj arra, nagy ingadozás ne legyen a vc értékeidbe, ne engedd fel a vesküszöb fölé, és lehetőleg 5 alá se menjen, nehéz ezt összehozni, na igaz nekem vot rá 30 évem, rengeteg kísérlet, több ezer vérvétel, megfigyelés, kipróbálása sokmindennek.Még nem vagy elkésve, hogy szedd rendbe magad és úgy élj még nagyon sokáig, hogy semmi bajod ne legyen, megmaradjon a perifériás keringésed is tűrhető állapotban,ne azokkal törődj akik bántanak, hanem magaddal, hogy adj értelmet életednek...

misamaci | 2008-07-16 22:59 Sütőné Marcsi (2008-07-16 22:06 ) részére Válasz erre

Szia! Nem vagyok szakember, de az már nem az idegesség hatása, hanem a stresszé. A stressz következtében egy sor hormon kezd rohangálni a vérben (adrenalin és társai), ettől emelkedik meg a vérnyomásod, pulzusod és a szervezet elkezdi az eltárolt cukrokat a vérbe pumpálni. Ennek egyszerű oka van, ha a stressz oka valamilyen veszélyhelyzet, akkor gyorsan van szükség energiára a meneküléshez (ősi mechanizmus, azóta sem veszett ki belőlünk ... szerencsére) Szóval, ha tudsz, próbálj nyugodt maradni. Erre a helyzetre különösen igaz a régi mondás: Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.... Tudom, hogy nem könnyű, nekem úgy 5-6 évembe tele, amíg ezt a gyakorlatban is igazán tudtam alkalmazni, viszont utána sokkal vidámabb lett az életem. (És az őrületbe kergettem egy csomó embert azzal, hogy engem nem lehet felidegesíteni .... ha kellett, képes voltam egész napokat végigvitázni, érvelni, magyarázni ... még akkor is, ha a másik félnek feltett szándéka volt, hogy leüvölti a hajamat a fejemről .... ne tudd meg mennyire élveztem az ilyeneket :D ) Üdv: Mihály

Zozoboy | 2008-07-16 22:35 Válasz erre

Sziasztok ! Kérlek benneteket, nézzétek meg az alábbi linket, és ha színpatikusnak tűnik a kis hercegnőm, akkor kérlek, értékeljétek. (nem haragszom meg a jelesért) (Ez csak egy ártatlan gyermek szépségverseny szavazás, e-mail címet sem kell megadni) http://reklamvilag.gportal.hu/picview.php?prt=487563&gid=2385683&index=19 Köszönöm

Sütőné Marcsi | 2008-07-16 22:06 bdpress (2008-07-15 19:09 ) részére Válasz erre

Kedves Dániel! Nagyon köszönöm a segítséget és megfogadom a tanácsaidat. Igazad van a Lantus inzulin a hosszú hatású, ebből 35 egységet kell adnom. A rövid pedig novorapid 3x13 egység. Miért van az, ha felmérgelem magam megemelkedik a cukorszintem ( nem is kicsit). Tapasztaltál már hasonlót? Persze ilyenkor a vérnyomásom is emelkedett. A munkahelyen ez persze nap mint nap előfordul. Nem igazán tudom elfogadni még mindig ezt a megváltozott helyzetet. Igaz már szövődményként jelentkezett az érszűkület, és az idegvégződéseket is megtámadta a fránya cukor mire kiderült a turpiszság. Az eszem tudja, hogy ebből nincs kiút, de a lelkem háborog ellene. Hogyan győzted le ezt a kutya érzést? Köszönöm, a segítséget. Sokszor egy mondat egy szó is sokat jelent. Üdv.Marcsi

babamacko | 2008-07-16 19:20 Válasz erre

sziasztok! én 1 és fél hónapja vagyok cukorbeteg. nekem is a tüneteim hasonlóak voltak:sok vizet ittam,sokszor jártam wc-re és fájt a hasam. Mire bevittek a kórházba,addigra 29.5-re emelkedett fel.3 hétig voltam bent.én az 1.típusú vagyok.Még most szerencsére csak naponta 2-szer kell szúrnom magam/reggel,este/ Mixtard 30-al.A diéta is bejött azóta híztam 3.5 kg-ot.

bdpress | 2008-07-15 19:11 bdpress (2008-07-15 18:55 ) részére Válasz erre

Bocs elírtam (marcsi) MARCSI !!!

bdpress | 2008-07-15 19:09 Sütőné Marcsi (2008-07-14 22:07 ) részére Válasz erre

Kedves marcsi, az inzulinok sajna hízásra hajlamosítanak,főleg ha elég sok a napi adag. Fogyni több mozgás, kevés zsír és fehérje bevitel, mert a cukorbetegség nem egyedül álló betegség, egy komplex anyagcsere zavar egyik része, sajna érintetta zsír és fehérje anyagcsere is, ezért tudatosan kell megválogatni mit mivel eszel, az amerikai fajta diéta segít valamit, ha pl nem eszel szénhidrátokat húsokal zsiradékkal, inkáb csak zöldfélékkel, liszt helyett használj habarni rántani étkezési keményítőt, rizslisztet, sárgaborsó lisztet, stb.Egyél minél több zöldeket, savanyú káposztát, told el a szervezetet inkább lúgos mint savas irányba,ne legyen magas a koleszterin és húgysavszinted, poóbálj méregtelenítő kúrát csinálni, a szükséges szénhidrátot akor tudod gyümölcsökkel pótólni. Ne félj a banántól, nekem az gyógyszer, na persze egyszerre egy kicsi méret, és más semmi, nem fogja cukorszinted elcseszni-sőt-...Egyél 7-8 x, de mindig keveset. Nem tom milyen inzulint kapsz, de mi tényleg 24 órás alapnak jó, az szerinem csak a lantusz, intenzifikált kezeléshez elsődleges az aéap inzulin egyenletes szintje, étkezéshez pedig egy szupi gyórs, pl apidra, és élhetsz mint marci hevesen.De igazából akor megy az egész, ha magadnak tudod beállítani a mennyiséget, a minimális kajához, így esélyed van a fogyásra is.Sok sikert, ha van kérdésed írhatsz is mailomra is.Üdv Dániel

bdpress | 2008-07-15 18:55 Papp Béláná Ildikó (2008-07-02 20:06 ) részére Válasz erre

Azért minden "csodabogárnak ne dőlj be, az inzulint semmi kütyü nem pótolja, a mellékhatásokat kell minimalizálni,de azt tudatos étkezéssel, gyógytermékekkel,kiegyensúllyozott életvitellel lehet, azért ne legyél a pénzednek ellensége !!

Sütőné Marcsi | 2008-07-14 22:07 fiamma (2008-07-12 20:12 ) részére Válasz erre

45 éves vagyok 3 éve inzulinos. Szeretnék fogyni, de nem igazán megy. Nagyon tiltakoztam az inzulin ellen el sem tudtam képzelni az életem, hogy rendszeresen kell enni, betartani a diétát, mérni, adni az inzulint. Mára már megszoktam és tudom, hogy nélküle nem tudok élni. A baj csak az, hogy az inzulin kezelés óta híztam 7 kg-ot. Ez nagyon sok. Igaz a vércukorszintem normalizálódott, de ha felmérgelem magam felszökik. Szívesen venném ha segítenétek egy-egy jó recepttel.

fiamma | 2008-07-12 20:12 Válasz erre

csatlakozom az előttem szólókhoz! én is a cukidiétával fogytam le - naponta hatszor ettem (meghatározott mennyiséget meghatározott időben). három hónap alatt több, mint 20 kilót dobtam le, most már 26 körül tartok. a súlyom a normális szinten megállt. a cukidiéta harmadik hónapjától rendszeresen tornázom, és amióta pedig úgy érzem, hogy ki merek menni mások elé (cukidiéta 5. hónapja), azóta rendszeresen úszom - ÉS BAROMIRA JÓL ÉRZEM MAGAM A BŐRÖMBEN. most volt pár nehéz hetem álláskeresés miatt. nem ettem többet, de mégis büfékajákat, vackokat. hát, pocsék volt. állandó haspuffadás, székrekedés, pattanások, idegesség, alvászavarok, gyomorfájás, levertség... SEMMI PÉNZÉRT NEM ADNÁM FEL A CUKIDIÉTÁT. esküszöm, szeretem. és van egy barátnm, ő nem cukorbeteg, de ő is átvette. ő is fogyott tőle, és rendeződtek azok a dolgai, amelyek a reklámok szerint csak bizonyos joghurtoktól jönnek rendbe. hát, a barátnőmnek elég volt az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás is :) és egyébként a vérnyomásom és a koleszterinszintem is teljesen normális lett a fogyással. a mozgásnak köszönhetően meg nem lóg a bőröm, hanem olyan "normális formának" nézek ki :)))

misamaci | 2008-07-09 21:33 Bolyós Barnabásné (2008-07-09 20:45 ) részére Válasz erre

Szia! Nekem a diéta nagyon bejött .... június 3.-án állítottak be, összesen 82E/nap inzulinra (R:16-16-10; N:20-0-20), most 10E/napnál tartok (R:2-2-0; N:4-0-4) és még tudok tovább csökkenteni. A Medvebarlang blogban a medvetáp bejegyzésekben vezetem a diétás naplómat, ha gondolod nézd meg.

Bolyós Barnabásné | 2008-07-09 20:45 Válasz erre

1999-óta vagyok cukorbeteg inzulinos szeretnék énis csökkenteni az inzulint de nem igen sikerül szivesen veszek tippeket.Sok mindent próbáltam már,de nem igazán sikerül.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

FÓRUM

Legfrissebb hozzászólások:

Receptek cukorbetegeknek

Sziasztok Szeretném  a figyelmetekbe ajánlani az otthon előállított kolosztrumos joghurtot. Igaz ,... Tovább

Leszokás a dohányzásról

Sziasztok!   Nem direkt küldtem ennyiszer el a levelet, csak az ok gombra nem reagált a böngésző.... Tovább

BLOG

Legfrissebb blog bejegyzések:

Az orvosi diploma megkérdőjelezése.

Tisztelt betegtársaim! Ez év elején beadtam a pécsi önkormányzathoz a rokkantkárta kérelmemet.Két hónap... Tovább

Siker élménye lehet?

Köszönöm szépen hogy itt lehetek!  17 éve cukor beteg vagyok, 2/ diabetes. 13 éve inzulin... Tovább

Időjárás

Közepesen felhõs Közepesen felhõs
Budapest
08. 02. Szo

Közepesen felhõs
Min-Max: 18 °C 31 °C


Heti időjárás előrejelzés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a ...

Eseménynaptár

2014 Augusztus

H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Szavazás

Részt vesz valamilyen cukorbetegséghez kapcsolódó kezelésen?


Még több szavazás