Cikkek

Diabétesz kezelése

2013.12.17.

0 komment
Cukorbetegeknek elsősorban a durum ajánlott.

A tészta a kiegyensúlyozott étkezés része

A tésztából nemcsak ízletes ételek készíthetők, de rosttartalma miatt székrekedésre is kiváló, valamint a szív- és érrendszeri betegségeket is segítheti. A tésztában szinte minden megtalálható, amire a szervezetünknek szüksége van. Nagy arányban tartalmaz szénhidrátokat, így tökéletes energiaforrás. Emellett vitaminokat és ásványi anyagokat is szolgáltat, valamint jól kombinálható más értékes...

2007.08.15.

0 komment
Inzulin és inzulinrezisztencia

Az 1-es típusú cukorbetegség kezelése

1. típusban azonnal inzulinpótlásra szorul a beteg egész életében. Ekkor mesterséges úton, injekció formájában pótolják a hasnyálmirigy működési zavara következtében létrejövő hormonhiányt. Ha ezt nem tennék, az anyagcsere-folyamatok romlanak, ezáltal a különböző szervek működése elégtelenné válik.

2007.08.15.

1 komment
A cukorbetegség gyógynövényes kezelése

Cukorbetegség – holisztikus szemmel - komplementer, kiegészítő gyógymódok

A cukorbetegség komplementer, kiegészítő gyógymódjai között elképzelhető, hogy szerepelnek olyanok, amelyek hatékonysága, eredményessége (még) nem igazolt, ám hatástani szempontból az ellenkezője sem bizonyított. Adott esetben ezért érdemes kikérni tapasztalt, nyitott szemléletű orvos tanácsát arra vonatkozóan, hogy mely esetben mely eljárás lehet a legmegfelelőbb a cukorbeteg számára, amely hasznára lehet a jó közérzet fenntartásában.

2007.08.15.

0 komment
QA cukorbetegség holisztikus szemmel

Cukorbetegség kezelése – holisztikus szemmel - a mozgás és az étkezés

A cukorbetegség alternatív, holisztikus szemléletű megközelítésében, gyógyításában is első helyen áll az életmód megváltoztatása. Ennek két pillére van: a mozgás és az étkezés.

2007.08.10.

10 komment
Hogyan kezelhető a  2es típusu cukrobetegség?

A 2-es típusú cukorbetegség kezelése

A kettes típusú cukorbetegség kezelésnek módját  a betegség adott stádiuma határozza meg. Mindenképpen az az alapvető cél, hogy ismét egyensúlyba hozzuk a szervezet inzulin igényét a rendelkezésre álló kínálattal.


Kommentek

vitéz | 2010-03-15 19:50 Válasz erre

Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel- díjra jelöltek. (Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.) Ide vonatkozó részlet az előadásból: Beszéljünk még a cukorbetegségről. Ezt a problémát mindenki ismeri, az Egyesült Államokban ez a harmadik leghalálosabb betegség. Olyan szövődményekkel, mellékhatásokkal jár együtt, mint a vakság, veseelégtelenség, különböző fokú szív- és érproblémák. Ha cukorbetegsége van, akkor átlagosan kevesebbet fog élni, mint az, akinek nincs. 1957-ben az állatorvosok megtudták, hogy a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható ásványok segítségével. Ez hivatalosan megjelent abban a szaklapban, amely a nemzeti orvostudományi intézményeket képviselte: „a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható króm és vanádium segítségével.” Csak a vanádium már magában is képes helyettesíteni az inzulint a felnőtt cukorbetegeknél, jelentette ki a Vancouveri Orvosi Egyetem és British Columbiai Egyetem Orvostudományi Intézete. Természetesen nem tudják az inzulin adagolását azonnal megszűntetni. Sokuknak ehhez 4-6 hónapra van szükségük, vagyis ez egy fokozatos folyamat, mialatt állandóan megfelelő mennyiségű krómot és vanádiumot kell szedni. Saját szememmel láttam, milyen jól működik ez páciensek százainál.”

Reacsaj | 2009-08-10 14:25 ő (2008-10-26 13:26 ) részére Válasz erre

A cukorbetegség abból fakad, hogy túl sok zsirt eszünk.A zsir vagy 24 órán keresztül kering a vérünkben.A gyümölcsbenlevő cukor gyorsan áthaladna a véren és a sejtekhez jutna de akadályban ütközik mégpedig a zsir állja útját és igy torlódik ezzel magas cukorértéket okozva. A 2.es tipusu diabétesz visszafordítható erről olvasok most egy könyvet és igyekszem a táplálkozást követni. Dr Douglas Graham 8o/10/10 Szerintem minden cukorbetegnek ezt a könyvet illene elolvasni, hogy tájékozódjon és értse mi is zajlik a szervezetében. " Egy étrend ami egyszerre képes egyensúlyt teremteni egézségben és testsúlyában és életében" Metabolikus szindromám van. szóval lóg a fejem fölött a cukorbetegség.orvos csak gyógyszert ir de nem tudja, hogy lehet ezt a folyamatot visszafordíani.Ezért is választottam a könyvben szerepő orvost segitségemül és a programját próbálom elsajátitani.-remélem sikerrel ha nem is tökéletesen.

kecskés albert | 2009-01-05 19:45 Válasz erre

szinte alig fogyasztok édességet!csak ami a friss zöldségben,gyümölcsben van.azt is alaposan megválogatom diabetológiai szempontjából,mégis cukorbeteg lettem! az asthma,allergia betegségeim hozománya a cukorbaj! sok olyan szteroid tartalmú gyógyszert szedtem- szedek,amelyek tönkreverik az inzulinháztartást.

ő | 2008-10-26 13:26 Válasz erre

A cukorbetegség abból fakad,hogy túl sok édességet eszünk?Akkor ne együnk túl sok édességet,sőt vonjuk meg magunktól a cukrot,egyik napról a másikra.De mindenképp kérjük orvos segítségét..

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

FÓRUM

Legfrissebb hozzászólások:

Leszokás a dohányzásról

Sziasztok! Most írok pár sort! 3x szoktam le 15 év alatt, most fél éve már nem dohányzom, és egyáltalán... Tovább

Online napló cukorbetegeknek

Sziasztok.! Tisztelettel és szeretettel érdeklődnék: 2-es tipusú cukorbeteg vagyok 65 évesen... rövid... Tovább

BLOG

Legfrissebb blog bejegyzések:

Az orvosi diploma megkérdőjelezése.

Tisztelt betegtársaim! Ez év elején beadtam a pécsi önkormányzathoz a rokkantkárta kérelmemet.Két hónap... Tovább

Siker élménye lehet?

Köszönöm szépen hogy itt lehetek!  17 éve cukor beteg vagyok, 2/ diabetes. 13 éve inzulin... Tovább

Időjárás

Közepesen felhõs Közepesen felhõs
Budapest
07. 25. P

Közepesen felhõs
Min-Max: 18 °C 29 °C


Heti időjárás előrejelzés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a ...

Eseménynaptár

2014 Július

H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             

Szavazás

Milyen gyakran végzel testmozgást?


Még több szavazás